U Deli prostoru za kreativno delovanje 11. oktobra održana je tribina na temu subvencionisanja preduzetničkih ideja.

POKRENI SE

Pred više od dvadesotoro mladih koji imaju ideju za pokretanje privatnog biznisa svoje programe su predstavili Ivan Mihajlović iz RRA Jug, Milivoje Jovanović ispred Enece i Vladan Krstić iz Nacionalne službe za zapošljavanje. Tribinom je moderirao kordinator projekta Milan Babić.

Vladan Krstić je predstavio programe koje nudi NSZ, mogućnost za subvencionisanje i podstakao mlade da se prijavljuju jer ko ne pokuša na kraju sigurno neće dobiti subvencije.

Ivan Mihajlović je predstavio novi program koji realizuje RRA Jug pozvao mlade da učestvuju na edukacijama, budu proaktivni i koriste prilike koje im se pružaju praveći paralelu sa vremenom kada nije postojao ni približan broj konkursa kao danas.

Treći govornik Milivoje Jovanović predstavio je organizaciju ENECA i uspešne primere koji postoje i koje je ova organizacija podržala. Razgovor je sa subvencija prešao na samo preduzetništvo i zašto koje su prednosti samog preduzetništva.

Diskusija je trajala dva časa a nastavak nas očekuje već u ponedeljak 16.10. u 18h u Deli prostoru za kreativno delovanje.

„Fenomenalno je što je jedna ovakva tribina održana i drago mi je da je pored mene u publici bilo više od dvadesetoro mladih koji takođe žele da se bave preduzetništvom. Takođe želeo bih da se zahvalim organizacionom timu koji će već u ponedeljak sa nama raditi na popunjavanju formulara koji su nam neophodni za apliciranje kod organizacija za subvencije“ Istakao je Stefan Savić učesnik tribine.