Izložba akademskog slikara iz Beograda Slavka Krunića pod nazivom „Mauzolej – izložba slika i kratkih priča“ biće svečano otvorena u sredu, 1. novembra u Deli prostoru sa početkom u 19 časova.

Ovom izložbom želimo da niškoj publici predstavimo autora Slavka Krunića koji je sa izuzetnim uspehom izlagao u zemlji i inostranstvu ali do sada nije imao priliku da izlaže samostalno u Nišu i Jugoistočnoj Srbiji. Ova izložba će biti odlična prilika ne samo za predstavljanje ovog afirmisanog umetnika, već i za doprinos raznolikosti i bogatstvu kulturnog sadržaja na niškoj umetničkoj sceni. Izložbu će otvoriti književnica Mirjana Ognjanović.

BIOGRAFIJA SLAVKA KRUNIĆA

Kada je rođen 1974. godine, Slavko Krunić, potonji slikar, ugledao je grad Beograd. U sudbonosnom času, upisao je slikarstvo, izučavajući ga potom u klasi profesora Radomira Reljića na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Magistrirao je u klasi profesorke Anđelke Bojović. Od 2000. godine član je ULUS-a, a od 2011, ULUPUDS-a. Izlagao je na trideset samostalnih i više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Slike Slavka Krunića dospele su do javnih i privatnih zbirki, odnosno kolekcionara sa najneočekivanijih strana sveta. Njegove ilustracije takođe su našle put do brojnih knjiga i časopisa. Objavio je knjigu ‘’Satirikone’’, sa francuskom književnicom Elodi Pinel. Plašt dugo snivanog sna Slavka Krunića predstavljao je početak saradnje sa Politikinim Zabavnikom. Sa književnicom Mirjanom Ognjanović upriličio je dve knjige, ’’Nesanica za dvoje’’ i ’’Mauzolej’’.
Za svoje slikarstvo nagrađen je Gran prijem Milene Pavlović Barilli, Velikom otkupnom nagradom Ex Tempore – Piran, i Palm art počasnom nagradom. Dobitnik je nagrade za ilustraciju na Novosadskom sajmu knjiga.

Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

Njegov rad možete pogledati na adresi www.slavkokrunic.net

Izložbu organizuje Udruženje građana Forum Artistikum iz Niša, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.