Krajem oktobra meseca prisustvovali smo događaju ,,NTP kao alat regionalnog razvoja“ koji je organizovao Naučno tehnološki park Niš u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Niš, Regionalno razvojnom agencijom JUG i Kancelarijom za lokalni i ekonomski razvoj i projekte.

Jedan od prvih ciljeva Naučno tehnološkog parka Niš je da okupi i kreira mrežu za razvoj privrede i tehnološkog preduzetništva. Konkretno, na ovom događaju iskazan je interes za saradnju sa regionalnim privrednim komorama, regionalnim razvojnim agencijama, poslovim inkubatorima, startup centrima, coworking prostorima, klasterima i poslovnim udruženjima u ovoj oblasti.

Zbog zajednice koju okuplja, misije i vizije, Deli prostor prepoznat je kao jedan od ključnih stejkholdera iz regiona sa kojim NTP Niš želi da sarađuje. Tim povodom na jučerašnjem sastanku potpisan je Memorandum o saradnji između prvog coworking prostora na jugu Srbije i NTP-a Niš.

Verujemo da će ova saradnja vrlo brzo postati inspiracija svima onima koji imaju dobre ideje i jaku želju da oblikuju digitalnu sutrašnjicu!

Tokm sastanka direktor NTP-a Niš, Milan Ranđelović, istakao je da park nije niška, već regionalna priča i da su inovacije jedan od najpodobnijih proizvoda koje naša zemlja može, treba da izvozi i da po tome bude prepoznatljiva kako u regionu tako i u svetu.

Podsećanja radi, NTP Niš zvanično je otvoren 09. juna. Trenutno u ovom objektu radi oko 400 ljudi. Planirano je da u narednih godinu dana ovaj broj poraste na 900.