Programi Deli prostora

U Deli prostoru sprovodimo tri ključna programa

U Deli prostoru sprovodimo tri ključna razvojna programa. Prvi je program Deli praktikanata, drugi je program edukacije Kreativnost za sve a uskoro krećemo sa trećim značajnim programom Deli mentorstva.


Deli razvojni programi podržani su od strane Projekta Podsticanja zapošljavanja mladih (YEP) koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ pod pokroviteljstvom nemačke vlade i nemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) i u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

U Deli prostoru sprovodimo tri ključna programa

Program Deli praktikanata

Članovi Delija uključuju praktikante u svoje timove. Time uspostavljamo koncept inovativne stručne prakse i omogućavamo prvo profesionalno iskustvo mladim stručnjacima.


Program Deli praktikanata podržao je GIZ u okviru projekta Podsticanje zapošljavanja mladih (YEP).

Praktikanti pomažu članovima Delija da brže i uspešnije razvijaju svoje poslovne ideje a zauzvrat svakodnevno dobijaju znanje, veštine i iskustvo, koje je nemerljivo za njihov dalji rad i napredak.

Svako od Deli članova ima pravo da u toku jedne godine angažuje praktikanta na tri meseca a da Deli prostor finansira njihovo angažovanje.

Više od polovine angažovanih praktikanata je nastavilo da radi nakon tri meseca prakse u firmama naših članova.


Program Deli praktikanata

Kreativnost za sve

Deli program Kreativnost za sve se serija besplatnih predavanja i radionica u Deli prostoru. Do sada smo, kroz više od 15 predavanja i radionica, kreativnu industriju približili đacima srednjih škola i studentima niških fakultata.


Do sada je na predavanjima i radionicama u okviru programa Kreativnost za sve učestvovalo više od 500 mladih ljudi, đaka i studenata, kao i drugih zainteresovanih građana.

Program Deli mentorstva

Mi znamo koliko je podrška na samom startu bitna. Za sigurne korake Deli članova u svetu kreativnih industrija, mentorsku podršku omogućavamo kao strateški partneri projekta Podsticanje zapošljavanja mladih (YEP) koji sprovodi GIZ.

Deli mentorstvo je proces prenošenja znanja, veština i iskustva iz oblasti bizinisa i kreativnih industrija sa mentora na mentija. Deli mentorstvo je proces koji stvara vreme i prostor za naše članove da maksimalno razviju svoj potencijal za kreativno delovanje.


Program Deli mentorstva kreće uskoro
Deli prostor za kreativno delovanje

Kreirali smo 3D animaciju

Pogledajte kako izgleda Deli Prostor iz svih uglova