U Deli prostoru za kreativno delovanje 14. Novembra 2017. godine mladi su imali priliku da na predavanju u okviru projekta Napiši plan ostvari san 2.0 FastForward, koji je podržan od Grada Niša i Kancelarije za mlade, saznaju kako registrovati preduzeće.

MLADI SU SAZNALI KAKO MOGU DA REGISTRUJU PREDUZETNIČKU RADNJU ILI PREDUZEĆE

Na posećenom predavanju, gospodin Miodrag Ilić iz Agencije za privredne registre je objasnio učesnicima kako da koriste sajt agencije, koje su osnovne forme za registrovanje, kao i prednosti i mane svake od njih. Predavanje je bilo interaktivno i budući mladi preduzetnici su imali mnoštvo pitanja za predavača. Kako se oporezuju preduzeća, koje su prednosti i mane paušalnog oporezivanja, koje su osnovne razlike između preduzetničke radnje i DOO-a su samo neka od tih pitanja.

„Jako je bitno da svi koji žele da se bave privatnim biznisom čuju direktno od ljudi iz Agencije za privredne registre šta ih očekuje na samom startu. Drago nam je da smo uspeli da obezbedimo budućim preduzetnicima jedno ovakvo predavanje gde su mogli u svakom trenutku da postave pitanje i dobiju informacije koje su im neophodne za registrovanje i ostvarivanje njihove ideje“ – Izjavila je Emilija Zlatković, office manager Deli prostora za kreativno delovanje.