Konferencija pod nazivom „Speak Up 4 Your Job“ je održana danas u prostorijama Think Innovative coworking poslovnog centra.

Konferencija je bila namenjena srednjoškolcima, studentima, mladima i svim osobama koje žele da se upoznaju sa trendovima koje nam donosi 4.0 industrija. Prisustvo konferenciji omogućilo je mladima da se upoznaju sa konceptom moderne karijeru, informišu o značaju jezičkih kompetencija i programima za dalje usavršavanje.

Jedan od govornika na panelu “Kako habovi doprinose unapređenju zapošljivosti mladih?” bio je i naš kolega Milan Babić, menadžer Deli prostora, zajedno sa Milanom Petrović, osnivačem UNBOX Hub-a i Jugoslavom Stanković, generalnim menadžerom Think Innovative-a.

 

„Deli prostor je sproveo tri istraživanja Coworking zajednice u Srbiji i jedno u Velikoj Britaniji. U tim istraživanja dobili smo odgovore od direktnih korisnika i stanara coworking prostora. Njima jeste bitan i lepo uređen prostor, i neplaćanje računa kao i besplatna kafa, ali ključna verdnost jeste socijalizacija, i razumevanje zajednice i okruženja. Svi oni su „pobegli“ iz svojih kuća i stanova zato što kada se pokrene sopstven posao u Srbiji i ako se nažalost ne uspe prvi komentar najbližeg okruženja jeste „jesam li ti rekao“.Stanari u prostorima prave zajednicu, kreiraju i dobijaju vrednosti i dobijaju ljude sa kojima mogu da sarađuju i unaprede svoje poslovanje a to je pored besplatne kafe i lepu uređenog prostora najveća vrednost i doprinos Coworking prostora svim korisnicima.“, naveo je Milan kao najveći benefit coworking-a.