Član menadžment tima Deli prostora Milan Babić proveo je mesec dana u Rusiji i to vreme iskoristio je da, pored učenja jezika, poseti coworking prostor u Belgorodu i razgovara o saradnji Između Deli prostora i Biznis prostranstva (prostora) Kontakt.

BELGOROD

Grad Belgorod udaljen je oko 700 km od Moskve i nalazi se 40 km daleko od granice sa Ukrajinom. Belgorod je administrativni centar belgorodske oblasti, sa 356 hiljada stanovnika, izuzetno je miran i lep grad. Interesantno je da se u Belgorodu na Univerzitetu V.G. Šuhov nalazi Srpski resursni centar koji studentima iz Srbije daje mogućnost da dođu na studentsku razmenu, praksu ili studije u Rusiji. Istovremeno radi na promovisanju srpske kulture u Rusiji. Na nekoliko mesta u samom centru grada mogu se videti obeležja grada Niša.

Ideje nas pokreću

Milan Babić je kao predstavnik Deli prostora posetio Coworking prostor Kontakt u Belgorodu u Rusiji

BIZNIS PROSTOR KONTAKT

Biznis prostor Kontakt je najveći coworking prostor u Belgorodu. Milan je 25. jula imao sastanak sa predstavnicima prostora sa kojima je razgovarao o budućoj razmeni članova i dolasku kolega iz Rusije u Deli prostor u Niš i odlazak članova Delija na rad u Belgorod.

Po Milanovim rečima, prostor Kontakt ima 2 velike konferencijske sale, salu za prezentacije, prostor za stanare, prijemnu prostoriju sa show room-om i prelepim kafeom. Stanari su bili jako prijatni i raspoloženi za razgovor, bilo im je izuzetno drago da postoji mogućnost da doputuju u Srbiju i rade iz Deli prostora, kao i mogućnost da neko od naših stanara bude njihov „komšija“. Osoblje prostora je bilo  ljubazno i zaista im je bilo drago što smo ih posetili. Razgovor je trajao jako dugo a nakon obilaska prostora Kontakt Milan je domaćine poveo u VR šetnju Deli prostorom. Svi su bili oduševljeni izgledom Deli sajta kao i Deli 3600 aplikacijom, a neki od stanara su već odabrali mesta na kojima bi želeli da rade kada dođu u Deli prostor.

Priča je na nastavljena u kafeu uz tradicionalno ispijanje crnog čaja.