U Deli prostoru u Nišu, u petak 11. avgusta u 20h biće otvorena prva samostalna izložba ilustratora i strip autora Velibora Stanojevića.

Plakat za izložbu Velibora Stanojevica

Izložba je deo Striporama 2017 – festivala stripa i pop kulture koji se već nekoliko godina održava u Nišu a po drugi put i u Deli prostoru. Izložba traje do nedelje 13. avgusta.

RADOVI VELIBORA STANOJEVIĆA

Pogledajte samo neke od radova autora Velibora Stanojevića. Mnogo širi opus pogledajte na izložbi u Deli prostoru koja će trajati od 11-13. avgusta 2017. godine.

O AUTORU

Velibor Stanojević (1984, Niš), poznat i kao Well-Bee, dizajnira plakate, naslovnice za knjige, bavi se animacijom, kreira video igre, ali je, na koncu, strip crtač i strip geek. Višegodišnji je saradnik Igora Maričića, strip posvećenika iz San Dijega koji je preko svoje izdavačke kuće Epicenter Comics najpre želeo da svoje interesovanje za Bonelli strip preseli u SAD, ali da onda pruži i šansu mladim strip autorima. Velibor iza sebe ima stripove Mono (revija Kiša, 2012), Entropy Vol.1 – Tamara (Epicenter Comics, 2014), Linije fronta (System comics), Entropy vol.2 – Neus (Epicenter Comics, Epicenter Comics). Crtao je najdugovečniji domaći strip serijal Vekovnici, i kolorisao serijal Zagor za američko tržište (Epicenter Comics).