Ako voliš svoj grad i želiš da bude prepoznatljiv u svetu.
Ako veruješ u sebe i smatraš da možeš da kreiraš promenu.
Ako si Dizajner, Kreativac, Programer, Copywriter, Istoričar, Takmičar, Hejter, Lokal Patriota – TI SI OSOBA KOJU TRAŽIMO! 

Napravi novi suvenir, pokaži da baš tvoja ideja treba da predstavlja naš grad i krasi prodavnice, frižidere, stolove širom Evrope i Sveta. Prijavi se za učešće u prvom Mejkerskom hackaTON-u u Nišu koji se održava u Deli prostoru 9 – 10. marta i traje 30h.

Rok za prijave je 04. mart do 12h putem linka ovde.

Prijave mogu biti timske i individualne, tim može imati najviše 5 članova. Svaki tim imaće zaseban 3D printer na kome će štampati svoje rešenje. Rad na ideji i modelu trajaće 24h + 6h štampanja. Učesnici koji budu prošli selekciju biće obavešteni u najkraćem roku kako bi prisustvovali uvodnoj sesiji na kojoj će dobiti sve detaljne informacije o samom takmičenju.

Ukupan nagradni fond je 1000€.

Sva rešenja biće štampana na Peaksel 3D štampaču u Deli prostoru a učesnici će potpisanom formom ustupiti svoj dizajna u korist grada Niša i Turističke organizacije Niša.

Ova aktivnost je prva u nizu pod nazivom oPEACEmeni se je deo projekta „Podeljna prošlost – zajednička budućnost“ (Divided past – Joint Future), koji sporvodi projektni konzorcijum na čelu sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke, a finansiran je sredstvima Evropske Unije.