Aktivizam, ilustracija i digitalno doba su u 21. veku poprilično povezani. Ali šta zapravo znači aktivistička iliustracija, kome je namenjena, kako postati aktivistički ilustrator i zašto mnogi od toga beže?

Odgovore na ova pitanja daće nam Jelena Jaćimović, dizajnerka i ilustratorka iz Beograda u četvrtak, 23.01. od 18h u Deli prostoru na četvrtoj po redu Večeri kreativnosti.

Jachim992, kako je mnogi prepozanju na društvenim mrežama, učestvovala je u nekoliko projekata koji se tiču obrazovanja i razvoja dece i mladih (projekat Škograd, UNICEF), na interaktivnoj sceni porodičnog nasilja i femicida sa CINS-om, sarađuje sa Njuz.net-om, Befem-om, Kontrast izdavaštvom, dnevnim listom Danas i uličnim magazinom Liceulice. Aktivistkinja je Udruženja Ulice za bicikliste. Dobitnica je Befem nagrade za aktivistički dizajn za 2019. godinu.

Kreativnost za sve sprovodi se u partnerstvu sa Tuzla live-om, a zahvaljujući podršci Beogradske otvorene škole u okviru projekta WeB4YES finansiranog od strane Evropske unije.

Dođite da podelimo četvrto Veče kreativnosti. Ulaz je besplatan uz prijavu putem linka.