Šta je fond za razvoj održive ekonomije i program za održive biznise? Kako kroz poslovanje možete doprineti održivom razvoju društva? Šta je impakt investiranje?

Odgovore na ova pitanja dobićete u utorak, 28. januara od 17h u Deli prostoru od ekipe Smart kolektiva na MeetUp-u Održivi biznis i impakt investiranje.

Smart kolektiv pokrenuo je Program za održive biznise, namenjen razvoju preduzeća sa jakim društvenim uticajem u Srbiji i njihovoj pripremi za impakt investicije. Kroz Smart Imapct Fond – Fond za razvoj održive ekonomije, u narednih 5 godina investiuraće se oko pola miliona evra u investicije i preduzeća koja doprinose održivim i pozivitim promenama u svojim zajednicama. Odabrani učesnici programa uz pomoć tima iskusnih biznis mentora, preduzetnika i investitora tokom pet meseci programa radiće na strategiji biznis razvoja i pripremi za impakt investicije. Preduzeća sa najvećim potencijalom društvenog uticaja moći će da aplizicraju za beskamatnu pozajmicu u vrednosti do 50.000 evra.

Više informacija o Fondu za održivu ekonomiju i Programu za održive biznise možete pogledati i na sajtu Smart kolektiva http://smartkolektiv.org/category/razvoj-socijalnih-inovacija/smart-impakt-fond/

Za učešće na događaju i više informacija, možete da nas kontaktirate putem emaila: office@smartkolektiv.org.

FOND ZA RAZVOJ ODRŽIVE EKONOMIJE:

Fond za razvoj održive ekonomije je pokrenuo i sprovodi Smart kolektiv, pionirska organizacija u oblasti socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja, sa preko 15 godina iskustva u podržavanju pojedinaca, organizacija i preduzeća koja doprinose održivom razvoju društva.

Fond nastoji da pruži dugoročnu stručnu i finansijsku podršku socijalnim preduzećima u različitim fazama razvoja i da na taj način doprinese razvoju ekonomije sa pozitivnim društvenim uticajem. Program se sprovodi zahvaljujući podršci

EFSE Entrepreneurship Academy – EFSE Preduzetnička akademija i EVPA – Evropske asocijacije za preduzetničku filantropiju.

Fond za razvoj održive ekonomije je pokrenuo Smart kolektiv uz podršku Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj – USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju prevodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.