Završnica projekra Kreativnost za sve, na kome smo radili devet meseci, bila je konferecija ,,Startup-uj kreativno’’ koju smo održali u subotu. Na ovoj konferenciji ugostili smo naše drage prijatelje i partnere iz organizacije Tuzla live i coworking prostora Brdo.

Pre panela ,,Regionalni razvoj startup-a’’ jedan od osnivača Deli prostora Nenad Stojanović ispričao je prisutnima priču o Deli prostoru kao rasadniku inovativnih ideja, mestu gde je tokom prethodnih 5 godina nastalo više od 50 startup kompanija i time ohrabrio prisutne da je uspeh moguć.

Na panelu je šest timova, tri iz Niša i tri iz Tuzle, predstavilo svoje startup ideje koje su uz pomoć svojih mentora razvijali u proteklom periodu. Timovi koji su učestvovali na konferenciji kreativnosti su:

Bee Strong / proizvodi Be Natural prirodnu pčelinju pogaču za prehranu pčela.

Regenerik / kreira društveno odgovorni brend koji je posvećen temi regeneracije, koja se takodje odnosi na regeneraciju kulture i urbanog načina života. Bave se kreiranjem urbane odeće i ručno rađenih aksesoara od ekoloških materijala (prirodnih, recikliranih i biorazgradivih materijala).

Iso Billboard / je dugo bio prepoznatljiv po ideji o termo-izolaciji za socijalno ugrožene porodice od slojeva plakata koji se lepe po gradu. Sada razvijaju ideju izrade unikatnog nameštaja.

24 pharm / bavi se inovacionim pristupom prodaje medikamenata.

Muneverest / radi na rebrandingu tradicionalnog Bosanskog duha (avatar regionalnog duha, renta-a-audio/video hodoljublje).

# Taraba / razvija brend skateboarding opreme, skateboarding sporta i kulture.

Nakon predstavljanja, ekspertski tim mentora u sesijama je radio sa svim timovima davajući im feedback za dalje unapređenje njihovih ideja. Saveti su uglavnom bili usmereni na to kako razviti biznis i marketing plan, kako uspešno pitchovati ..

Na kraju konferencije žiri je dao završni komentar, preporuke i ohrabio sve timove da nastave sa radom jer je potencijal njihovih ideja veliki.

Kreativnost za sve sprovodi se u partnerstvu sa Tuzla live-om, a zahvaljujući podršci Beogradske otvorene škole u okviru projekta WeB4YES finansiranog od strane Evropske unije.

Za više fotografija posetite naš Instagram profil.