Medveđa čajanka Medvedi u čast proleću u deli prostoru 20. januar 18h

Pažnja, pažnja, Medvedi dolaze u Niš!

Projekat Medvedi – U ČAST PROLEĆU! obeležava početak ovog godišnjeg doba sa jasnom porukom o neprikosnovenoj borbi protiv pasivnosti i letargije lokalne kulturne scene. Oni to čine kroz organizovanje izložbe na prvi dan proleća, gde su prikazani radovi umetnika koji kroz bilo koji mogući format prikazuju svoju verziju i doživljaj medveda. Izložba je prodajnog karaktera a sav prihod od izložbe zadržavaju umetnici.

Ovaj projekat aktivan je od 2011. godine i do sada je u njemu učestvovao i veliki broj umetnika iz Niša, pa su organizatori odlučili da nam se u Deliju približe kroz događaj OPEN DAY NIŠ – Medveđa čajanka

Poziv važi za sve vas: slikare, grafičare, vajare, ilustratore, fotografe, animatore, reditelje, konceptualne umetnike, industrijske dizajnere, kostimografe, scenografe, grafičke dizajnere, arhitekte, strip majstore, dizajnere igračaka, kao i sve vas koji se bavite bilo kojim vidom kreativnog stvaralaštva da nam se pridružite i pošaljete svoje radove. Sve uslove za prijavu na ovaj konkurs pronađite na dokumentu na ovom linku.

Ovogodišnju izložbu, koja će se otvoriti 21. marta 2023. u Beogradu, će činiti 30 odabranih radova, domaćih i stranih autora, a tema, ujedno i jedino ograničenje konkursa, je MEDVED.

Dođite u DELI, u petak 20. januara, na medveđu čajanku. Učešće nije potrebno unapred najaviti, a ulaz je slobodan. Organizatori izložbe odgovaraće na sva vaša pitanja i dileme kako se prijaviti na konkurs, autorskim pravima, kao i udruženju Medveda.