Kako nastaju vrhunske stock fotografije, kako se prodaju i koji su aktuelni trendovi u ovoj oblasti? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja dao nam je stock fotograf Dragoslav Nikolić, na BESPLATNOJ DELI radionici u Deli prostoru. 

Uz veliko interesovanje i pitanja publike, radionica je protekla u dobroj atmosferi, a predavač je podelio svoja iskustva iz dosadašnje karijere. Prisutni su imali prilike da saznaju kako se počinje, kako se razvija poslovanje u ovoj oblasti, šta su najveći benefiti, a gde prete izazove i potencijalne poteškoće.

Fotografi širom sveta kreiraju magične fotografije iz prirode, sa putovanja, poslovnih okupljanja i mnogobrojnih dešavanja, zatim ih prodaju i od toga mogu sasvim dobro da zarade. Dragoslav je na radionici pričao o tome kako se od ideje dolazi do biznisa i podelio savete mladim ljudima koji bi želeli da krenu njegovim putem.

  ***

Radionica je organizovana u okviru projekta „Od ideje do biznisa“ koji sprovodi Deli prostor, uz podršku Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije.