Mladi od 18 do 30 godina koji žive u ruralnim sredinama, a žele da nauče više o zaštiti životne sredine i obnovljivim izvorima energije, mogu da se prijave za Solarni kamp za mlade lidere. Kamp će biti održan od 13. do 17. marta u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima.

Poziv je otvoren za mlade iz ruralnih sredina sledećih oblasti:

  • Zapadna Bačka (Sombor, Apatin i Odžaci)
  • Šumadija/Kolubara (Valjevo, Mionica, Osečin i Kosjerić)
  • Periferija Beograda (ruralne sredine Gradskih opština Obrenovac i Lazarevac)
  • Jugoistočna Srbija (Prokuplje, Lebane, Vlasotince i Vladičin Han)
  • Istočna Srbija (Smederevo, Negotin, Zaječar i Sokobanja)

„Na kampu ćeš moći da naučiš sve što te interesuje o proizvodnji električne energije i kako samostalno da izradiš i primeniš obnovljive izvore energije, sa fokusom na solarnu energiju, u zajednici u kojoj živiš. Takođe, naučićeš kako da napišeš projekat i uključiš druge mlade iz svog mesta u volonterske akcije koje će vašu zajednicu učiniti zelenijom, zdravijom i čistijom“ navodi se u pozivu. 

Nakon obuke, mladi će imati priliku da dobiju sredstva za sprovođenje lokalne volonterske akcije u iznosu do 2.000 € – do 1.000€ u opremi za korišćenje solarne energije i do 1.000€ u ostalim materijalima. Smeštaj, hranu i prevoz za sve učesnike obezbeđuju organizatori kampa.

Solarni kamp za mlade lidere organizuju projekti Nemačke razvojne saradnje „Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti “ i „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“, u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine.

Zainteresovani mladi treba da se prijave tako što će popuniti formular koji se nalazi ispod i poslati na e-mail adresu youth-rs@giz.de do 06.03.2023. 

FORMULAR I INFORMACIJE 👇🏻

Prijava za radionicu Solarni kamp za mlade lidere