Sa ciljem da pogodnosti Digitalne agende predstavi što većem broju ljudi i uspostavi saradnju sa važnim institucijama u gradu, Deli prostor je održao vrlo produktivan sastanak sa predstavnicima Naučno-tehnološkog parka u Nišu (NTP)

Sastanku su prisustvovali direktor NTP Niš Milan Ranđelović, njegov pomoćnik i članovi marketing i PR tima. U ime Deli prostora prisustvovali su izvršni direktor, finansijski direktor i menadžer Deli prostora, kao i rukovodilac projekta Digitalna agenda. Tema sastanka bila je prezentacija problema u vezi sa nedovoljnim znanjem i (ne)korišćenjem e-usluga u gradu Nišu, ali i predstavljanje ciljeva projekta Digitalna agenda.

Dalja saradnja: 

Dogovoreni su važni koraci u daljoj saradnji koji i u oblasti digitalnih servisa i usluga mogu znatno olakšati svakodnevne administrativne obaveze građana. Prisustvo NTP-a u zajednici, uloga koju imaju i kapaciteti kojima raspolažu značajni su faktori koji mogu doprineti daljoj promociji projekta Digitalna agenda koju realizuje Deli prostor.

Zbog zajednice koju okuplja, misije i vizije, Deli prostor prepoznat je kao jedan od ključnih stejkholdera iz regiona sa kojim NTP Niš želi da sarađuje. Ova saradnja koja je uspostavljena ranije, a sada i nastavljena kroz promociju Digitalne agende, vrlo brzo može postati inspiracija svima onima koji imaju dobre ideje i jaku želju da unaprede zajednicu u različitim segmentima.

Tokom sastanka direktor NTP-a Niš, Milan Ranđelović, istakao je da park nije niška, već regionalna priča i da su inovacije jedan od najpodobnijih proizvoda koje naša zemlja može, treba da izvozi i da po tome bude prepoznatljiva kako u regionu tako i u svetu.

Podsećanja radi, NTP Niš zvanično je otvoren 9. juna 2020. godine. Trenutno u ovom objektu radi oko 400 ljudi. Planirano je da u narednih godinu dana ovaj broj poraste na 900.

***
Projekat ,,Povećanje učešća građana u digitalnoj agendi – ICEDA’’ sprovode Fondacija Metamorphosis (Severna Makedonija), Open Data Kosovo (Kosovo), Akademija za e-upravu (Estonija), CRTA – Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Srbija), NVO 35m (Crna Gora) i Levizija Mjaft! (Albanija)