Prilagođavajući se novonastalim okolnostima Deli prostor je izašao iz svojih standardnih okvira, pa je  proteklog vikenda organizovao prvi online hackathon pod nazivom #WomanHACK! putem  platforme ZOOM. Kako je sam koncept ovakvog takmičenja rešavanje problema kroz različite ideje, naše  takmičarke su raznovrsnim metodama pristupile temi „Uloga inovacija u biznisu“. 

Hackathon je održan 7, 8. i 9. maja, kada su učesnice imale 48 sati da kreiraju i razviju svoju ideju, a  samo finale koje su nestrpljivo čekale održano je u nedelju, gde je pobedu odneo tim The Powerpuff  Girls iz Niša. 

Sedam različitih timova radilo je sa svojim mentorima koji su kroz dve sesije bili „na vezi“ sa  takmičarkama, a među temama bilo je aplikacije za čuvanje pasa, sajt za prodaju prirodne kozmetike,  online apoteka, aplikacija za online zakazivanje termina kod lekara, platforma za pomoć osnovcima pri  upisu u srednju školu, inovativno alati za adaptaciju malih i mikro preduzeća novim uslovima na tržištu i  platforma za psihološko savetovanje. 

Posle neizvesnog glasanja stručnog žirija, takmičarke sa idejom o platorfmi za psihološko savetovanje  osvojile su najveći broj poena čime su osvojile laskavo prvo mesto našeg prvog online hackathon-a. 

Pobednički „The Powerpuff girls“ tim činile su Kaja Gavrilović, Tatjana Živadinović i Jana Simić, a one su  ovu platformu osmislile da bi devojke i žene imale priliku da postave pitanja, na koje bi im odgovor  davalo stručno lice poput psihologa, psihijatra i psihoterapeuta. Ta mogućnost koštala bi 30 evra na  mesečnom nivou, a za one koje nisu u prilici da ovaj iznos plate bili bi dostupni razgovori sa volonterima ili studentima  psihologije. 

Hackathon je organizovan u sklopu projekta „Poveži žene – podeli znanje“ koji Deli prostor realizuje u parterstvu sa udruženjem Poveži žene, a mi bismo se ovim putem  zahvalili mentorima, stručnom žiriju, kao i takmičarkama na učešću!

Budite uz nas, družimo se uskoro. 😉  #staytuned