Početkom juna, devetoro mladih iz Severne Makedonije, Albanije i Srbije učestvovalo je na Letnjoj školi preduzetništva, koja je realizovana u okviru projekta Skok do uspeha.

U sjajnom ambijentu na prelepom Ohridu, mladi su imali mogućnost da kroz radionice, predavanja i interaktivan rad saznaju kako mogu da razrade, kompletiraju i realizuju svoje preduzetničke ideje. Kroz praktičan rad, učesnici programa dobili su detaljnije savete kako da unaprede glavne elemente svog delovanja iz oblasti preduzeništva preduzetništva: uvođenje, marketing, istraživanje tržišta, razvoj novog proizvoda/usluge, pravni aspekti. 

Dodela nagrada za tri najbolja biznis plana – jul 2022

Svaki od učesnika će imati tri nedelje nakon Letnje škole preduzetništva da završi svoju konačnu verziju biznis plana i preda je na evaluaciju. Komisija za ocenjivanje će oceniti svaki poslovni plan u skladu sa unapred definisanim kriterijumima. Najbolja tri poslovna plana biće nagrađena sa po 1.000 evra, finansijskom podrškom za registraciju i pokretanje novih preduzeća pobednika.

Projekat organizuju AGORA – Centar za promociju građanskih vrednosti iz Skoplja, Metropolitan inkubator iz Tirane i Deli prostor iz Niša u okviru projekta Skok do uspeha. Projekat je podržan od strane Fonda za zapadni Balkan i sufinansiran od strane Evropske unije.