Posle višegodišnjeg iščekivanja u utorak 09.06. otvoren je Naučno tehnološki park u Nišu.

Tim povodom, nakon ceremonije otvaranja, direktor NTP-a Milan Ranđelović poveo je sve zainteresovane koji posluju u oblasti modernih tehnologija u obilazak.

U prilog tome da Naučno tehnološki park predstavlja omaž industrijskoj istoriji grada Niša govori činjenica da se u prizemlju ovog impozantnog objekta nalazi muzej Elektronske industrije posvećen industrijskoj baštini Niša.

Nakon obilaska, organizovan je panel na kome je pored direktora NTP-a govorio i predsednik regionalne privredne komore Aleksandar Milićević, kao i predstavnici dve IT kompanije koje su među prvima primljene u Naučno tehnološki park.

Prema njihovim rečima ideja je da se u NTP-u stvaraju nove inovativne vrednosti, ukrštanjem naučnih i tehnoloških dostignuća, a cilj da Niš postane grad poznat po modernim tehnologijama.

Za sada je 13 tehnološko – razvojnih kompanija i 19 startap kompanija primljeno u Naučno tehnološki park. Zbirno u ovim kompanijama radi oko 442 ljudi. Javni poziv za članove je i dalje otvoren, a obrazac prijave i više informaicja o pozivu možete pročitati na njihovom zvaničnom sajtu.

Plan je da kompanije koje su primljene i koje će biti primljene u narednom periodu počnu sa radom u NTP-u početkom avgusta meseca.