Predstavite svoj najnoviji rad i ideje na događajima koji čine srž evropskog programa za arhitekturu 2021. godine!

Budući arhitektonski poziv za ideje više je od takmičenja; to je platforma koja pruža praktičarima i konceptualnim milsiocima priliku da izraze svoje ideje i da budu viđeni i čuti. Uspešna prijava značila bi priliku da započnete razmenu projekata i predloga sa vršnjacima iz celog sveta, kao i sa istaknutim institucijama, uključujući muzeje, galerije, izdavačke kuće, festivale .. a sve kako bi vam pomogle u pronalaženju puta ka međunarodnom priznanju.

Ove godine pozivamo multidisciplinarne profesionalce iz celog sveta da se prijave za transformativne projekte povezane sa našim izgrađenim okruženjima. Pošaljite nam svoje završne projekte, svoje teorijske ili konceptualne predloge za prostorne, socijalne ili kulturne inovacije. Podržavamo projekte koji se bave sistematskim promenama, slučajevima sprecifičnim za lokaciju ( projekti prilagođeni određenom kontekstu ) i nova savezništva ( projekti koji istražuju nove dizajnerske procese i metodologije ).

Landscapes of care

Savremena društva suočavaju se sa izazovima koji se dinamično menjaju. U vezi sa tim, dizajneri, arhitekte i urbanisti vide sebe kako se bave socijalnim i političkim pitanjima, a ne samo prostornim i formalnim aspektima projekata.

Konkurs je otvoren  za nove arhitekte, pejzažne arhitekte, urbaniste, dizajnere, inžinjere, umetnike, kustose, ljudi koji su uključeni u arhitektonsku komunikaciju i sve koji su svojim profesionalnim radom usmereni na budućnost arhitekture i životnih sredina..

Popustite platformi da vas podrži u podizanju i izoštravanju vaše prakse. Odabrani kandidati biće pozvani da učestvuju u jednoj ili više aktivnosti. Koje su aktivnosti u pitanju i koji su uslovi za prijavu možete pogedati na zvaničnom sajtu ovog programa. Rok za prijavu je 6. januar 2021.