S obzirom da je projekat Kreativnost za sve sada i zvanično završen, smatramo da je pravo vreme da se pohvalimo rezultatima i da napravimo jednu kratku retrospektivu kroz brojeve.

Od novembra do juna meseca organizovali smo 7 Večeri kreativnosti. Broj predavača koji su bili deo ovog projekta jednak je broju održanih večeri. Oni su govorili o temama iz oblasti kreativnih industrija. Neke od njih su arhitektura, storytelling, fotografija, 3D printing .. Detaljnije o temama, predavačima i vrednostima koje su podeljene sa učesnicima možete pročitati na našem sajtu u tekstu [KREATIVNOST ZA SVE] U CENTRU KREATIVNOSTI!Pored predavača bitan činilac ove naše kreativne priče su učesnici, mladi kojima je ovaj projekat zapravo i namenjen. Večeri kreativnosti bile su jedan u nizu povoda zbog koga je tokom proteklih 8 meseci kroz Deli prostor prošlo više od 230 mladih ljudi.

Posebno smo ponosni na činjenicu da od 230 mladih koji su prisustvovali Večerima kreativnosti devetoro njih čine 3 start up kompanije koje su kreirane tokom trajanja projekta. Reč je o:

Bee Strong-u;
Regenerik-u i
Iso Billboard-u

Pozivamo vas da zapratite ove mlade, talentovane ljude na njihovim društvenim mrežama, upoznate se bolje sa njihovim radom i podržite ih.

Na završnoj regionanoj konferenciji ,,Startup-uj kreativno’’ pored timova iz Niša, predstavilo se još tri tima iz Tuzle. Dakle, ukupno 6 startup ideja razvijalo se tokom prethodnih 11 meseci.

Naša podrška u procesu razvijanja ideja ogleda se u tome što smo obezbedili 3 mentora iz Srbije i 3 mentora iz Tuzle, što je u zbiru dalo 6 eminentnih stručnjaka u polju kreativnih industrija koji su bili na raspolaganju timovima.

Kreativnost za sve sproveli smo u partnerstvu sa Tuzla live-om, a zahvaljujući podršci Beogradske otvorene škole u okviru projekta WeB4YES finansiranog od strane Evropske unije.