Ako volite i spremni ste da prihvatite izazove u traženju rešenja za određene probleme u zajednici, iskoristite ovu jedinstvenu priliku i prijavite se za učešće u Školi inovacija, koja će biti održana od 29. oktobra do 5. novembra u Crnoj Gori.

Osnovni cilj škole je da mladi sa različitim interesovanjima I vještinama unaprijede svoje znanje I nauče kako da razviju inovaciju u odnosu na potrebu zajednnice, nađu rješenje za određene probleme u zajednici i doprinesu zapošljavanju mladih, koristeći blockchain tehnologiju I web aplikacije kao alat za realizaciju ideja I rješenja.

Škola je namijenjena trima grupama učesnika:
– Osobama sa osnovnim poznavanjem programiranja – nevezano za programski jezik koji poznaju,
– Mladima sa znanjima o web programiranju i dizajnu,
– socijalnim aktivistima I omladinskim radnicima

Škola je dizajnirana tako da polaznici kroz praktični I teorijski rad dobiju osnovno znanje kako da razviju concept I ideju za rješenje problema u zajednici. Pored toga, svaka od grupa polaznika će u domenu svog interesovanja imati workshopove na kojima će steći nova primjenjiva znanja od profesionalaca u svojim oblastima.

Programeri će steći dodatna znanja o različitim blockchain konceptima, kodiranju skripti za mining, upoznavanje sa različitim blockchain platformama, programiranje u blockchain okruženju, kodiranje coina I decentrlizovanih aplikacija…

Web dizajneri će dobiti dodatna znanja o izradi I dizajniranju web I mobile aplikacija…

Socijalni aktivisti I omladinski radnici će učestvovati na co-creative workshops I naučiće više o business canvas models, kako da iskoriste nove tehnologije u primjeni svojih rješenja…

Nakon škole inovacija održaće se dvodnevni Socialthon – takmičenje na kojem će timovi, formirani od polaznika škole, raditi na rješenjima, koja će biti predstavljena na javnom događaju.

Neprocjenjivo iskustvo, stečeno znanje, stečene konekcije u zajednici i pozitivan uticaj na stanje u zajednici, dovoljni su motivi da se prijavite.

Prijavite se putem linka.

Krajnji rok za prijavu je:  28. Septembar. Uz prijavu potrebno je da dostavite pismo motivacije u kojem ćete predstaviti rezime stečenih znanja I isustava u skladu sa grupom za koju se prijavljujete.

Sve informacije možete dobiti na e-mail: hosting.zid@gmail.com