Nakon uspešno organizovanog info dana grnčarstva u Babušnici, usledila je i jako dobro posećena radionica grnčarstva u IdeaLab prostoru. Zainteresovani su se ovom prilikom lično oprobali u izradi predmeta od gline, dobili savete iskusnog grnčara i obogatili svoja znanja.

Idea Lab, u prostorijama Doma kulture u Babušnici, nastao je sa idejom da se pre svega mladima u ovoj opštini pruži prilika da steknu dodatno neformalno obrazovanje. U ovom prostoru mogu da prate radionice i predavanja iz oblasti kreativnih industrija, obuke o preduzetništvu i osnovama za pokretanje sopstvenog posla, kao i da uče o starim, tradicionalnim zanatima. Pored toga, svi zainteresovani imaju mogućnost da rade zajedno, povezuju se i pokreću nove inicijative za dobrobit lokalne zajednice u Babušnici. 

Na prvoj radionici grnčarstva učesnici radionice su radili na grnčarskim točkovima, učili o tome kako da naprave posudu ili neki zanimljiv predmet od gline. Uz korisne savete, instrukcije i važne informacije koje su dobili iz ove oblasti, mogli su da saznaju koliko je ovaj zanat kreativan, koje mogućnosti pruža i da eventualno razmisle o tome da li bi se i sami ozbiljnije bavili tom veštinom. 

Deli prostor i IdeaLab će i u narednom periodu organizovati nove zanimljive radionice.

IdeaLab pokrenut je u okviru projekta „Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOad)“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

Pročitajte još:

Moć stock fotografije – predavanje za mlade u Babušnici

Nove korisne radionice za mlade u Babušnici