Imamo specijalno zadovoljstvo da najavimo novu radionicu u okviru serijala Kreativnost za sve. Naši predavači u utorak 28. novembra od 18h u Deli prostoru biće makedonski kreativci Nikola Pisarev i Nebojša Galevski – Bane. Učešće na radionici je besplatno uz rezervaciju mesta prijavom putem linka.

GRAFIČKI AKTIVIZAM

Aktivnim učešćem u Šarenoj revoluciji koja se odigrala u Skoplju, Nikola i Bane su uveli kreativnost i dizajn u društvenu komunikaciju, motivišući veliki broj ljudi da uzmu učešće u građanskim protestima koji su se u prethodnom periodu dešavali u glavnom gradu Makedonije.

Oni su kreirali pojam GRAFIČKI AKTIVIZAM, motivisali i mobilisali kreativce iz Skoplja da uzmu učešće u promenama na način kako najbolje znaju – kreiranjem brojnih grafičkih i komunikacionih rešenja. Brojna dizajnerska rešenja makedonskih dizajnera možete pogledati na stranici Šarene revolucije.

Nikola i Bane pričaće nam o svojim iskustvima uvođenja kreativnosti u rešavanje društvenih problema.

Radionica je namenjena svim kreativcima, dizajnerima, marketingašima, ali i predstavnicima organizacija civilnog društva i medijima.

Više o predavačima pročitajte u njihovim biografijama.

Prijavite se za učešće ovde.

NIKOLA PISAREV

Nikola Pisarev rođen je 1975. u Skoplju, istoričar je umetnosti i arheolog, od 2015. magistar odnosa sa javnošću i strateške komunikacije. Aktivno radi na projektima posvećenim unapređenju kulturnog i društvenog života zajednica u Makedoniji i širem regionu zapadnog Balkana. Pisarev je autor mnogih projekata koji i dalje imaju snažne povratne informacije u makedonskom i regionalnom sektoru civilnog društva kao što su projekti Photo Voice, Galerija za mobilne i montažne pozive, aktivator građana, kultura ruralnih zajednica (projekat koji je dodelila Švajcarska agencija za razvoj i saradnju sa specijalnom nagradom za socijalni uticaj) , Urbane umetničke akcije (jedan od široko priznatih projekata OCD u istoriji Makedonije). Istovremeno je i osnivač brojnih građanskih inicijativa među kojima su: Ja volim GTC, Inicijativu za spašavanje reke Radike, Inicijativu Arsena za čistu vodu za piće u Gevgeliji, Parkobrans, Ohrid SOS i mnoge druge inicijative u zajednici. Jedno od njegovih najvećih dostignuća je da je on prvi koji počinje da koristi kreativnu komunikaciju i akcije u projektima Organizacija civilnog društva i uspešno rešava različite probleme u zajednici. Autor je mnogih članaka iz oblasti istorije umjetnosti, urbanog okruženja i urbanizma, društvene antropologije i građanskog aktivizma.

NEBOJŠA GALEVSKI – BANE

Sa više od pola miliona kreiranih i odštampanih stranica, brendova koje je stvorio za brojne kompanije, Nebojša Gelevski – Bane šef Coma Lab, vodeće agencije za grafički dizajn i štampu. 1989., dizajnirao i štampao prvu knjigu „Marfijevi zakoni“ (32 stranica štampanih na matričnom štampaču EPSON LK). On je jedan od osnivača studentskog časopisa „ELFASKO“ na Elektrotehničkom fakultetu, gde je on dizajner prvih 20 izdanja. Godine 1993, zajedno sa još dvojicom drugova, osnovao je Coma Design Studio. Ljubitelj je fotografije. Od 2011. je Grafički aktivista.