Predstavljamo vam prvi intervju iz našeg #supercool serijala ,,NOMADI U DELIJU“.

Šta je serijal ,,Nomadi u Deliju“?

Pored naših stalnih, letećih i dnevnih stanara neretko nam se dešava da u Deliju ugostimo i nomade. To su stranci, ljudi koji iz privatnih ili poslovnih razloga privremeno borave u Nišu i u tom periodu biraju da im Deli prostor bude mesto za rad. U okviru ovog serijala u formi interviju-a predstavljaćemo vam sve nomade kojima je u nekom periodu adresa kancelarije bila Deli prostor.

Alen Bau,
IT konsultant & digitalni nomad

Recite nam nešto o sebi?

Rođen sam u Velikoj Britaniji. Započeo sam karijeru u računovodstvu i finansijama, nastavio u oblasti osiguranja i regulatornog izveštavanja, dok danas radim na projektima za upravljanje podacima i razvoju HTML5 aplikacija pomoću SAS platforme.

Kakva su Vaša iskustva sa radom u co-working prostoru?

Uglavnom radim „na daljinu“, a co-working prostori nude mnogo produktivnije radno  okruženje, za razliku od običnog kafea, ili klasičnog kućnog prostora, koji neretko treba deliti. Takođe, co-working prostori u Srbiji se ne razlikuju od drugih u svetu, što je meni kao digitalnom nomadu jako važno.

Kako ste se odlučili za Deli prostor?

Očekivao me važan online sastanak iz oblasti prodaje kada sam prolazio kroz Niš i bio mi je potreban miran i kul prostor sa brzim i pouzdanim internetom. Vrlo brzo nakon kontaktiranja sam dobio pozitivan odgovor da mogu da iznajmim kancelariju za vikend i privedem posao kraju. Ono što mi znači jeste i blizina lokalnih restorana, sa odvojenim prostorom za nepušače.

Da li biste se vratili u Deli prostor?

Ako bih se vratio u Niš, definitivno bih opet izabrao Deli, između ostalog i zbog odlične lokacije, fleksibilnosti, besplatnog pića, brzog interneta i ljubaznog osoblja.