U periodu od 18. do 20. januara, predstavnik Deli prostora za kreativno delovanje, Milan Babić, učestvovao je na konferenciji Digital Cities u organizaciji British Council-a. Konferencija je bila održana u Bečićima, u Crnoj Gori. Milan je imao priliku da čuje primere dobre prakse o početku stvaranja kreativnih industrija i kreiranju Hub-ova u Ujedinjenom Kraljevstvu.

DELI PROSTOR NA DIGITAL CITIES KONFERENCIJI

Ova konferencija poslužila je i za novi susret sa našim prijateljima iz Hub-ova koji dolaze iz zemlja u okruženju. Konferenciji su prisustvovali predstavnici preko 40 hub-ova ali takođe su prisustvovali i predstavnici gradskih administracija.

„Velika je čast što imamo mogućnost da prisustvujemo jednoj ovakvoj konferenciji. Dugujemo veliku zahvalnost našim prijateljima iz Nove Iskre i British Council-a koji su prepoznali Deli prostor kao centar ne samo kreativnog Niša već kao centar kreativnosti cele južne Srbije. Drago mi je da sam prisustvovao radionici koju je održao profesor sa Kembridža, na kojoj smo „pretresali“ šta je potrebno imati na umu kod kreiranja jednog hub-a“ – izjavio je Milan Babić, predstavnik Deli prostora na konferenciji.