U četvrtak 1. marta imali smo priliku da u Deli prostoru ugostimo studente iz Rusije. Studenti su iz bratskog grada Belgoroda, sa univerziteta Šuhov došli u posetu našem gradu.

STUDENTI IZ RUSIJE U DELI PROSTORU

Više od deset studenata zajedno sa koordinatorima ovog programa provelo je skoro sat vremena i razgovaralo o sa nama u Deli prostoru. Studenti su bili jako zainteresovani za funkcionisanje coworking prostora kao i temu kreativnih industrija.

Domaćin studentima je bio Milan Babić koji je prošle godine učestvovao u programu letnje škole na Univerzitetu Šuhov i mesec dana učio ruski jezik. Svi studenti iz Rusije bili su oduševljeni izgledom prostora ali i programima koje nudi. Jako su im se dopale teme i predavanja iz projekata Kreativnost za sve i Napiši plan ostvari san 2.0 Fast Forward.

Takođe, imali su mogućnost da vide proizvode našeg polaznika Milana Ivkovića čije lampe uvek privuku pažnju posetilaca. Dopala im se ideja da pored razvoja IT industrija, dizajna, i ostalih kreativnih industrija i sama proizvodnja može biti kreativni proces, što se na primeru Milanovih lampi jasno vidi.

Poseban utisak ostavile su i slike naše stanarke Jelene Marković pored kojih su se svi studenti smenjivali ne krijući oduševljenje.

Prilično sam se iznenadio kada su mi se javili prijatelji iz Belgoroda sa željom da posete naš prostor. Drago mi je da je Deli prostor prepoznat i van granica naše zemlje kao prostor koji podstiče mlade i daje im mogućnost da ostvare svoje ideje. Siguran sam da će celokupna Deli zajednica nastaviti naporno da radi da u što boljem svetlu prezentuje naš grade gde god da se nalazi – izjavio je Milan Babić član menadžment tima Deli prostora.