U Deli prostoru u petak 23. marta od 19h biće održano predavanje koji nosi naziv Fotografijom kroz život. Predavanje će održati vrsni fotografi iz Niša Dušan Ivanović i Davorin Dinić koji su i organizatori predavanja. Učešće na predavanju naplaćuje se 1000 dinara, broj mesta je ograničen na 30, rezervišite svoje mestom prijavom putem linka.

FOTOGRAFIJOM KROZ ŽIVOT

Neke od tema predavanje su i:

* Učenje putem gledanja
* Emotivni pristup fotografiji
* Značaj tehnike u postprodukciji
* Savremeni pristup određenom žanru

Svaki učesnik predavanja će dobiti na poklon 10 color i 5 B&W Lightroom preset-a, kao i priliku da ponaosob sazna šta ga interesuje iz svake od predloženih tema i oblasti.

AGENDA

Uvod

Prednosti i ograničenja fotografije i foto opreme. Odnos subjekta i okruženja. Ideja, kompozicija i tehnicki parametri fotografije. Psihologija fotografisanja.

Osnovna obrada fotografije

Uloga obrade u preciznijem prenošenju ideje iza same fotografije. Usmeravanje pažnje ka detaljima. Korekcija boje, osvetljenja i kontrasta. naglašavanje ili eliminacija delova fotografije.

Ekstremna obrada fotografije

Osnovi manipulacije fotografijom. Kreiranje koncepta i realizacija kroz napredne alate za obradu. Specijalni efekti i montaže.

BIOGRAFIJE PREDAVAČA

Dušan Ivanović je rođen 1986. u Nišu, gde masterira na Filozofskom fakultetu, na katedri za novinarstvo, na temu fotografije, kojom se aktivno bavi od 2008. godine. Prepoznat kao travel fotograf, takođe uživa u polju modne i portret fotografije. Iza sebe ima 4 samostalne izložbe, kao i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izlagao je u Bosni i Hercegovini, Italiji, Velikoj Britaniji, Holandiji. Radove su mu objavljivali časopisi kao što su Refoto, Status, Exlcusive, Why Not, Best Shop i drugi. Trenutno radi na objavljivanju knjige posvećene desetogodišnjici njegovih putovanja i rada u polju fotografije pod nazivom “Worldwide alley”.

Davorin Dinić je rođen u Nišu 1981. godine. Završio je gimnaziju „Bora Stanković“ u Nišu i 2008. godine diplomirao na Nacionalnoj akademiji za pozorišnu i filmsku umetnost „Krsto Sarafov“ (NATFIZ) u Sofiji, na odseku za lutkarstvo, u klasi profesora Bonje Lungova. U Pozorištu lutaka u Nišu radi kao glumac od 2000. godine i do danas je odigrao više od 50 premijera. Trenutno igra u skoro svim predstavama produkcije Pozorišta lutaka Niš. Bavi se fotografijom, muzikom i dizajnom. Autor je kolekcije fotografija pod nazivom „Senke starog Niša“ sa kojom je imao nekoliko samostalnih izložbi. Dobitnik je nagrade koju dodeljuje Canon Srbija na takmicenju “Letnje priče“ na kojem je osvojio plasman „20 najboljih fotografija“ i ucestvovao na kolektivnoj izlozbi 2017. godine. Video projekatom „Nis TImelapse Video“ je dobio mesecnu nagrada festivala „Hollywood international independent documentary festival- HIIDA FESTIVAL“ a film je takodje bio selektovan za „Lookout Wild Film Festival“ u gradu Chatanooga, Tennessee USA.

Broj mesta je ograničen na 30 i požurite sa prijavom. Kotizacija za predavanje je 1000 dinara po učesniku. Svaki učesnik može da izvrši uplatu od 1000 dinara u bilo kojoj ekspozituri banke Intesa, na žiro račun organizatora 160-5400100287931-82 (u polje svrha uplate upišete svoje ime i prezime). Za sve dodatne informacije možete se obratiti predavačima putem mejla dule86@live.com i lutkar@gmail.com. Rezervišite svoje mesto prijavom putem linka.