Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Kabinetom predsednika Vlade i Inicijativom Digitalna Srbija organizuje #CodeGovernment Hackathon namenjen unapređenju korisničkog iskustva na Nacionalnom Portalu eUprava. Hakaton će se održati od 25. do 27. maja u Startit Centrima u Beogradu i Novom Sadu i Deli prostoru u Nišu.

Ako volite da programirate, inovativni ste i spremni da prihvatite izazov i približite administraciju građanima ”na klik” prijavite se sa svojim timom i posvetite 48 sati mapiranju novog digitalnog puta elektronske uprave ka građanima – #CodeGovernment.

Nacionalni Portal eUprava je centralna tačka pristupa elektronskim uslugama organa javne uprave.

KOME JE NAMENJEN OVAJ HAKATON?

#CodeGovernment Hakaton namenjen je svima koji imaju iskustva u kreiranju i dizajniranju softverskih rešenja sa fokusom na UI/UX i web servise.

CILJ I NAGRADE

Cilj Hakatona je izrada softverskog i konceptualnog rešenja u skladu sa Projektnim zadatkom koji će biti dostupan odabranim učesnicima na dan Hakatona, a radi dobijanja novog Rešenja kao dela Portala eUprava koje će olakšati komunikaciju građana sa javnom administracijom i omogućiti pristup elektronskim uslugama građanima i privredi.

U svakom od tri grada u kojima se Hakaton održava, pobedničkom timu biće dodeljena nagrada – vaučer u vrednosti od po 2.500$ u dinarskoj protivvrednosti za kupovinu u prodavnicama tehnike. Nagrade će biti obezbeđene od strane Kancelarije za IT i eUpravu, a timove u svakom gradu će ocenjivati komisija, koja je definisana u Pravilniku za učešće u #CodeGovernment Hakatonu.

PRIJAVA

Prijavljivanje timova traje od 25. aprila do 13. maja 2018. godine u 15 časova na sledećem linku codegovernment.ite.gov.rs.

Ako volite izazove prijavite svoj tim. Selekciju kandidata vršiće Kancelarija za IT i eUpravu. Izabrani timovi učestvovaće u završnom događaju – #CodeGovernment Hakaton.

Pravilnik za učešće na #CodeGovernment Haktonu možete pronaći OVDE.