Protekle nedelje, u periodu od 14. do 16. novembra, održana je evropska coworking konferencija u Amsterdamu na kojoj je učestvovao i Deli prostor za kreativno delovanje.

Na trodnevnoj konferenciji preko 500 učesnika iz cele Evrope i Amerike imalo je priliku da od 50 govornika i panelista čuje primere dobre prakse coworking zajednica, ali i da svoja znanja primene u praksi kroz niz interaktivnih radionica.

„Ovom prilikom je iz Srbije učestvovalo preko 20 članova. Zajedno sa evropskim coworking prostorima radili smo na novim izazovima koji nas očekuju, najnovijim trendovima u vođenju coworking prostora i uspostavljanju međusobnih kontakata sa ljudima iz coworking zajednice“, kaže Nenad Stojanović, predstavnik Deli prostora na konferenciji u Amsterdamu.

Deli prostor razvio je saranju sa organizacijama iz regiona u cilju budućeg razvoja programa za svoje članove. Predstavnici Srbije su na konferenciji uspostavili kontakt sa Evropskom coworking zajednicom i najavili osnivanje srpske coworking asocijacije u narednih mesec dana. Konferencija na ovu temu održaće se u Subotici 7. i 8. decembra, a povod je predstavljanje Statuta i ciljeva coworking asocijacije Srbije, kao i njeno formiranje.

Evropska coworking konferencija je jedan od najznačajnijih događaja u Evropi organizovan sa ciljem poboljšanja rada coworking prostora i u svrhu podrške startapovima, frilenserima i preduzetnicima.

Učešće na konferenciji Coworking Europe omogućio je tim projekta nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saranju – GIZ.