Pre nešto manje od četiri godine, dok su se svi spremali za odmor, period slava i proslavu Nove godine, Deli tim je pripremao svoju prvu Crowdfunding kampanju, prvu koja će u potpunosti biti na našem jeziku i prvu uspešnu južno od Beograda. Novembra 2017. godine pisao sam prve tekstove na našem jeziku o Crowdfundingu, koji se i danas nalaze na našem sajtu i jedni su od čitanijih. Prvi tekst dao je odgovore na pitanje Šta je to crowdfunding i koje su to uspešne kampanje do tada urađene u Srbiji. U drugom tekstu, bilo je reči o najpopularnijim platformama za grupno finansiranje.

Mnogo toga promenilo se od novembra 2017. do danas. Sada postoji platforma Crowdfunding.rs na kojoj možemo naći odgovore na skoro sva pitanja u vezi crowdfundninga. Takođe postoji i regionalna platforma donacije.rs gde možemo testirati svoju ideju, ili podržati neku od postojećih. Ono što se nije promenilo je entuzijazam tima u Deli prostoru, nakon prve uspešne crowdfunding kampanje pripremljena i spremna za lansiranje je druga. Za još jedan crowdfunding odlučili smo se posle skoro četiri godine, toliko nam je trebalo da se slegne sav pritisak koji stane 30 dana koliko je trajala naša kampanja.

Crowdfunding kao alat pored glavnog cilja, prikupljanja sredstava, služi i kao odličan test za sam tim, za njegovu uigranost, snagu i zajedništvo, ali i kao test za zajednicu koja obitava oko određene ideje ili prostora. Nova kampanja biće u dosta drugačija od prethodne. Nova vremena iziskuje nove korake, ideja koja je spremana punih pet godina, dobija svoje obrise i izlazi u javnost, Deli prostor kao kreativni centar ne samo grada Niša već i kompletnog regiona južne Srbije ulazi u vode izdavaštava! I sada ste nam potrebni vi, ideja za koju prikupljamo sredstva nije previše inovativna, ali kao što smo vas navikli jeste kreativna i jeste u diskontinuitetu sa sadašnjim vrednostima.

Prošlo je 50 godina i mnogo kilometara i koncerata od kada je čika Arči krenuo na put, sada na putovanje idemo zajedno! Čika Arči je zabeležio detalje sa putovanja i napisao 18 sjajnih priča o odlascima na koncerte i festivale, o svom hobiju i načinu razmišljanja koji je vremenom prerastao u filozofiju života koja je danas posebno za mlade neuobičajena i čini se sasvim nedokučiva i egzotična.

Mi želimo da odštampamo i objavimo ovu knjigu i tako damo svima priliku da se upoznaju sa jednim autentičnim i jedinstvenim ostvarenjem.

Kampanja je na mreži od 05. aprila. Izaberi neki od perkova (poklona) koje smo pripremili za vas i DONIRAJ! Pomozi nam da ovo putovanje završimo zajedno!

Za više informacija posetite sajt donacije.rs.