Sećate se našeg projekta Kreativnost za sve? Na samom kraju pomenutog projekta organizovali smo konferenciju ,,Startup-uj kreativno“ na kojoj su predstavljene šest startup ideje koje su nastale tokom trajanja projekta, a razvijane su uz podršku mentora.

Jedna od predstavljenih ideja bila je kreiranje garderobe koja spaja kretivnost sa eko-dizajnom. Ovaj, sada već brend, nosi naziv Regenerik.

Jedna od osnivača Regenerika je Danica. Ona je završila arhitekturu i do pre godinu dana nikada nije o sebi razmišljala kao o preduzetniku. Iz njenog ugla put je izgledao ovako:

,,Završila sam fakultet i iskoristila prvu priliku za praksu u arhitektonskoj firmi. Ubrzo sam shvatila da me frustrira sve ono dodatno što ide uz posao arhitekte. Imala sam veliku želju da radim nešto kreativno. Jedan prijatelj predložio mi je da mu se pridružim u novom poslu. Kada smo kreirali tim shvatili smo da smo krenuli putem preduzetništva. Nismo znali gde bi mogli da se obratimo za bilo kakav savet. Tada je zapravo sve počelo. Počeli smo da se prijavljujemo  na različite radionicame, da istražujemo, pretražujemo po Google-u kako se pokreće posao, razgovaramo sa prijateljima ..

Jedna od stanica na tom putu bio je Deli prostor i projekat Kreativnost za sve.

Danas, Regenerik proizvodi urbanu odeću i ručno izrađenu dodatnu opremu od materjala poput prirodnih vlakana i recikliranih biorazgradivih materjala. Ova vrsta proizvodnje nije česta u Srbiji i ostatku regiona zapadnog Balkana.

Šta se još desilo na putu od ideje do realizacije možete pročitati na zvaničnom sajtu WeBalkans.

Regenerik je prošao kroz program obuke koji je organizovan u okviru projekta WeB4YES koji finansira Evropska unija. Cilj projekta bio je da dugoročno utiče na zapošljivost mladih. Projektom je upravljala Beogradska otvorena škola zajedno sa partnerima iz zemalja regiona, među kojima je bio i Deli prostor.